Casele noastre sunt depozite de vechituri? – Campanie de colectare a deșeurilor electrice si electronice

Primăria Municipiului Giurgiu și Serviciul Local de Colectare Giurgiu, organizează in weekendul următor o campanie de selectare a deșeurilor electrice si electronice.
Prin aceasta acțiune, giurgiuvenii se pot debarasa corect de vechile echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare.

Astfel in zilele de 23-24 septembrie, între orele 9.00-17.00, se vor prelua gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție, în urma comenzilor de preluare plasate de cetățeni la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

De asemenea, cetățenii pot aduce aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, la Centrul de Colectare permanent de pe strada Gloriei nr.5.
In plus, giurgiuvenii care se vor debarasa de de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare , vor participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: un cuptor cu microunde, un aspirator și două mașini de călcat.
Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc duminică, 24 septembrie,ora 17.00, la Primăria Giurgiu.

Partenerul acțiunii, Asociația Română pentru Reciclare – RoRec., indeamna toti cetățenii sa conștientizeze importanta acestei campanii.
Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor.

Aceste deșeuri au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice.
Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa si ne afectează tuturor sănătatea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *