Cat pe ce sa radieze de fericire in Germania. Patru afgani au fost prinsi calatorind clandestin la frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu radiatoare, patru cetățeni afgani care intenţionau să intre ilegal în România.

Pe documentele de insotire a marfii ale unui unui sofer turc scria ca transporta un camion cu  radiatoare din Turcia pentru România.
Asta a reiesit la prima vedere din cercetarile politistilor de frontiera giurgiuveni, miercuri, 10 octombrie.
Tot acestia ca observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normal.
Si pentru ca “nu le-a mirosit a bine” , politistii de frontier giurgiuveni, au deschis compartimentul in care se afla marfa.
În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse patru persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului într-o parcare din Turcia cu ajutorul unui cetățean turc a cărui identitate nu o cunosc, fără știrea șoferului. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, camionul, şoferul turc şi cetățenii afgani au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *