Cati caini sunt adoptati intr-o luna? De ce ar trebui sa adoptam un caine? Interviu cu Presedinta Asociatiei pentru Protectia Animalelor, Magdalena Radu.(partea a 2-a)

Asa cum v-am promis , reluam discutia pe tema cainilor vagabonzi si a responsabilizarii cetatenilor in a doua parte a interviului cu Presedinta Asociatiei pentru Protectia Animalelor, Magdalena Radu.

R.: Exista clinica de urgentă pentru animale de companie?
M.R.:In Romania, nu avem. In afara sunt vreo 20. Si asta pentru ca in ultima perioada am decis sa ne focusam cum trebuie pe castrari .Este greu sa facem și preluare și castrari, motiv pentru care mergem pe castrari. In momentul în care aduni caini sau pisici, foarte mulți bani se duc pe veterinari, pentru ca sa îi tratam și pregătim. Așa ca am avut de ales. Preluam sau castram. Am ales castrarea. Evident sunt cazuri pe lângă câte nu pot sa trec …ca și om dar ăsta e un secret . Încerc sa dau o șansă și celor din strada și dacă sunt adoptabili îi promovez. Este un proiect denumit “Din strada pe canapea”, cumva așa ar fi tradus. Sau la castrari…sunt unii atât de adoptabili ca nu avem cum sa îi întoarcem în strada …si uite așa. ..te apuci și scrii un roman.
R.:Cam cati câini sunt adoptați cam intr-o luna in urma tuturor acestor eforturi?
M.R.: Aproximativ 20. Sunt luni în care sunt 0, dar mă uit la o medie
R.:Unii merg la mall si dau sume considerabile pe un caine sau o pisica.. Alții sunt indeciși asupra modului de “achiziționare”. De ce ar fi bine sa adoptam animale din strada?
M.R.: Noi trăim într-o realitate la care trebuie sa ne raportam. Evoluam în măsura în care ne educam constant altfel …pierdem firul 😁. Pornind de la aceasta realitate iata, găsim pe strada toate rasele extrem de costisitoare ce au ca baza “shopingul” . Am dat la adopție rase ce nici măcar nu îmi mai amintesc cum sa le scriu! Toți găsiți aruncați în stare jalnica
Dacă noi suntem acorati aici….de ce sa contribuim la acest Perpetuum mobile?
R.:Da, dar la magazin sunt pe alese.

M.R. :Si in adăposturi tot pe alese sunt, Si mai e ceva …la acest capitol avem de afaceri cu oameni ce iubesc o rasa și ăsta fac în mod responsabil. Nu spun ca sunt de acord, dar fac diferența clara intre ei și samsari.Noi, în Giurgiu nu avem ca nisa autorizata!…Din câte știu eu.Doar samsari.
R.:De ce sa adoptam un caine?
M.R.:Pentru ca ne întregește sufletul. Pentru ca binele ce le facem noi lor se întoarce înzecit
Eu…trăiesc pentru ca 100 de caini depindeau de mine.

Sigur ca mai sunt povesti nespuse, dar poate unele abia urmeaza sa se intample si cine stie daca nu vor fi chiar viitoare fapte frumoase si bune…

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *