web analytics
Giurgiu-Tribune

Câți oameni trebuie să mai moară în Giurgiu pentru a fi luate măsuri?

Moartea încă unui om pe străzile orașului, chiar pe trecerea de pietoni, nu mai poate permite toleranță din partea autorităților. Jandarmul ucis în weekend de o șoferiță neatentă, în timp ce barbatul traversa strada regulamentar. a iscat un val de nemulțumiri în rândul opiniei publice, care cere imediat măsuri pentru ca astfel de tragedii să fie evitate. Sigur că în acest caz vina aparține, în totalitate, conducătoarei auto, dar nu se poate trece cu vederea nici condițiile de trafic din municipiul Giurgiu. De luni bune străzile asfaltate stau nemarcate, la fel și trecerile de pietoni slab luminate sau indicatoarele rutiere ascunse după copaci sau greșit montate. Să se dea vina pe fosta conducere a primăriei e cam tardiv acum, după ce un om a murit nevinovat, dar să se ceară măsuri imediate actualei conduceri a primăriei, este mai mult decât necesar.

Trebuie stopați vitezomanii, drogații la volan, bicicliștii iresponsabili și conducătorii auto care cred că le știu pe toate și sfidează frecvent legile. Marcajul rutier nu mai trebuie amanat, indiferent dacă un sens giratoriu este finalizat sau nu și dacă nu se poate cu vorbă bună, disciplina în trafic trebuie impusă așa cum scrie la lege.

Azi, după tragedia din weekend, primarul Anghelescu a convocat, la Primărie, Poliția Rutieră și Poliția Locală. Sunt mari așteptările giurgiuvenilor de la această întâlnire. Oamenii vor să se știe în siguranță atunci când traversează strada regulamentar, vor condiții civilizate de trafic și vor vigilență din-aia adevărată și  nu măsuri aplicate în funcție de marca mașinii și caii de sub capotă. Așteptăm concluziile acestei întâlniri și măsuri iemdiate, pentru că nu mai este timp de așteptat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *