Caz șocant de sclavie, în comuna Gostinari, județul Giurgiu

Atenție, urmează informații cu un puternic impact emoțional!

Un caz de sclavie este anchetat în județul Giurgiu. O familie din comuna Gostinari este bănuită de DIICOT de racolarea unor persoane vulnerabile, cu handicap mintal, pe care le-ar fi pus să muncească din greu, în gospodărie sau pe câmp, fără niciun ban. Șase persoane au fost salvate de polițiști. Doi suspecți au fost ridicați pentru audieri .
Atenție, urmează informații cu un puternic impact emoțional!
Poliţiştii şi procurorii au făcut astăzi percheziţii în judeţul Giurgiu, la două persoane suspectate că au exploatat prin muncă mai multe victime, care nu se puteau apăra, din cauza deficienţelor fizice şi psihice.
Procurorii DIICOT bănuiesc cel puțin șase victime. Una dintre ele, un bărbat cu o tulburare mintală, a fost racolat în iunie 2021 în localitatea Drăgășani din Giurgiu. Un bărbat și fiul său i-au promis acestuia un loc de muncă bine-platit.

În schimb, victima ar fi fost exploatată la muncile din gospodărie ținându-l pe el și un pe un alt bărbat bărbat în condiții jalnice , cu mâncare la limita subzistenței și fără medicamente.
După ce erau racolate victimelor li se luau actele și erau puse să aibă grijă de animale, să taie lemne, să recolteze porumbul, sau să presteze munci folosul comunității pentru unul dintre suspecți.
Au fost zile în care victimele mâncau o dată pe zi sau chiar deloc, si erau puse sa muncească mai bine de 12 ore pe zi. Programul de somn era de maxim 4 ore, iar in plus, victimele erau bătute si mințițe că vor primi bani pentru munca lor , însă nu aufost niciodată plătiți pentru munca prestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *