Ce amenzi riscă cei care folosesc petarde, pocnitori sau articole pirotehnice ilegale

În Giurgiu și nu numai, în special după lăsarea serii, se aud cum bubuie petardele sau alte materiale pirotehnice periculoase, care pe lângă faptul că produc un zgomot infernal, creează disconfort locuitorilor.

Marea majoritatea a acestor pocnitori sunt ilegale, iar cei care le folosesc riscă amenzi, dacă sunt prinși, între 2.000 – 5.000 lei.

În cazul celor care le comercializează, se ajunge la dosar penal.

 

Potrivit cms. șef de poliție Puiu Angel – șeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase– Giurgiu, polițiștii giurgiuveni acționează intensiv pentru depistarea comerțului ilegal cu articole pirotehnice, până în prezent fiind întocmite 3 dosare penale.

Acesta a menționat și faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Mai nou, vânzarea ilegală s-a mutat în online, în special pe rețelele de socializare.

Numeroase anunțuri de vânzare, pe facebook, îi îmbie pe utilizatori cu fel și fel de oferte, detaliile despre marfă și prețuri fiind oferite în privat.

Urmează o discuție telefonică cu vânzătorul, iar apoi o întâlnire pentru livrarea produselor comandate.

Poliția giurgiuveană a intrat ”pe fir” și în aceste cazuri, materialel pirotehnice prezentate azi, în declarația de presă, fiind confiscate chiar de la un vânzător de pe facebook.

Cu toate că Poliția acționează pe toate planurile pentru stoparea acestui fenomen, peste Dunăre, la bulgari, comerțul cu articole pirotehnice nu este restricționat în niciun fel, așa că, giurgiuvenii dornici de senzații tari, în noaptea de Revelion, pot procura din țara vecină tot ce este interzis la noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *