Ce-avuserăți mă cu podul ?

-Obișnuința bat-o vina !
În loc s-o țin drept înainte în tentativa mea de-a ajunge în centrul satului Palanca, la intersecția DJ 401A cu DC156 in locul caruia i se spune din vremuri imemoriale ,,La Negoi”, adică înaintea complexului alimentar ,,Amiabil” am cotit la dreapta .
După numai câteva zeci de secunde mi-am adus aminte că podul de peste Sabar e darâmat, dar curiozitatea m-a condus pân-acolo la șantier ca să vad și eu cum se mișcă oamenii-ăia.
Nu se mișcă nimic.
Se doarme-n front.
Câteva ,,ciozvârte” de fier contorsionat amintesc de vechiul pod de cale ferată de la Ciurel peste care-am traversat Sabarul vreme de 40 de ani.
Patru muncitori amețiți se îndeletnicesc cu vânzarea de bucați de fier din vechiul pod și de lemne de foc pe care le taie cu sârg de pe malurile Sabarului.
E clar că până la primăvară nu se va mai întâmpla nimic.
Și dacă nu se întâmplă nimic până la primăvară, ce avuserăți mă de-ați dărâmat podul ?
Ce-ați făcut în două săptămâni în toamna asta puteați să faceți și în aprilie când probabil vă veți apuca de treabă, și în iarna asta ne mai puteam folosi de amărâtu-ăla de pod, așa cum era el .
Am mai spus-o într-un articol anterior. Teama de a nu pierde lucrarea l-a făcut pe constructor să se apuce de treabă , deși vine iarna și condițiile climaterice nu vor mai permite executări de lucrări de niciun fel.
Lucrurile ar putea fi și mai grave dacă PNDL-ul, programul prin care guvernul finanța această lucrare ar dispărea.
Programul național de Dezvoltare a Localităților este o invenție a lui Liviu Dragnea, iar în accepțiunea noilor guvernanți acest program nu este decăt un instrument de furt al banilor publici și orientarea acestor bani către buzunarele clientelei PSD-iste.
Există posibilitatea ca finanțarea pentru investiția ,,Pod Peste Râul Sabar în Satul Palanca” să fie blocată.
Se naște astfel întrebarea cât se poate de pertinentă pe care o adresăm autorităților administrative de la Florești-Stoenești :
-Cum v-ați permis domnilor să dărâmați podul fără să aveți garanția că veți avea sursă de finanțare pentru ducerea lucrarii la bun sfârșit ?
Și incă o întrebare tot la fel de pertinentă .
Este adevărat că tronsonul metalic, component al vechiului pod a fost vândut la fier vechi de către firma constructoare ?
Daca este așa, suntem datori să vă spunem că ați comis o mare ilegalitate și să vă aduc la cunoștință că o echipă a Corpului de Control al Primului Ministru se află deja in județul Giurgiu la o primărie din apropiere într-o acțiune de verificare a modului în care s-au cheltuit banii atrași prin proiecte PNDL.
Vă garantez că vor veni foarte curând și la Florești-Stoenești, chiar dacă va fi nevoie să facă un ocol prin Legănari din cauza podului dărâmat de voi în buza iernii.
Trei kilometri de ocolire cauzată de excesul dumneavoastră de zel vor cauza costuri destul de însemnate pentru fiecare cetățean al comunei ,obligat să facă acest ocol.
Și nu uitați, vin zăpezile !

Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *