Ce credeți că înseamnă digitalizare ? (Galerie foto)

Digitalizarea este o călătorie, nu doar o destinație .Romania este pe ultimul loc la digitalizare .Nu poți vinde rochii scurte în Arabia, învățați să lucrați pe scenarii! Acestea au fost doar câteva din mesajele transmise impecabil și prin puterea exemplelor la workshopul  ”Înţelegerea impactului social al tehnologiei în derularea activităţilor economice, digitalizarea în contextul pandemic si postpandemic” desfășurati ieri, 21.11.2023 la Giurgiu .

Gazda evenimentului, Andreea Necula – Presedinte Sucursala CONAF Giurgiu, Partener si Coordonator Logiscool Giurgiu,  susținător activ al digitalizării a ținut să menționeze in deschidere faptul că Digitalizarea este o călătorie, nu doar o destinație .

”Digitalizarea nu este doar despre tehnolgie, este despre modul in care aceasta tehnologie transforma invatarea si transformarea abilităților . Astfel, pregatim o noua generație , pentru o lume digitală, unde gândirea critică și creativitatea devin la fel de importante ca și cunostințele tehnice. În afaceri, digitalizarea înseamnă eficiență inovare și stabilitate. (…) În sectorul energetic, digitalizarea poate duce la optimizarea consumului de energie, la gestionarea mai eficientă a resurselor, și la implementarea unor soluții sustenabile. Digitalizarea este o călătorie, nu doar o destinație .”

Ce credeți ca înseamnă digitalizare ? A fost provocarea la dialog lansată publicului prezent lansata de Cristina Chiriac – Presedinte CONAF, Fondator Flori de Ie.Aceasta și-a împartășit din experiența sa celor prezenți ;

”Eficiență, evoluție, optimizare, optimizare de costuri, creativitate, inovație au fost răspunsurile care au venit din sală . E important să avem predicție . (…) învățați să lucrați pe scenarii. (…) În fenomenul digitalizării nu există decât două categorii de oameni;cei adaptați, informați, cei citiți, cei ce-și doresc să fie pe val, și cei neadaptați. (…)

Federația Patronală Petrol şi Gaze, reprezentată prin domnul Cătălin Răzvan Niţă, implementează în parteneriat cu Patronatul Femeilor Antreprenor, entitate reprezentată prin doamna Cristina Chiriac proiectul cu titlul #ITforENERGY – Imbunătăţirea nivelului de cunoştinţe in domeniul IT pentru angajaţii IMM din sectorul energetic, cod SMIS 142732 .

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea nivelului de competenţe digitale a 320 de agajaţi din minim 32 de IMM-uri care îşi desfăşoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în regiunile mai puţin dezvoltate, cu precadrere din sectorul energiei şi mangementului de mediu. Fără a se limita la acestea un alt scop este adaptărea activităţii la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC, în corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în regiunile mai puţin dezvoltate ale României.

Rolul evenimentului interactiv a ridicat  nivelul de conştientizare al angajatorilor cu privire la importanţa şi necesitatea participarii angajaţilor la programe de formare în domeniul digitalizării, în aşa fel încât sa se stimuleze nivelul de competitivitate a României, prin dezvoltarea mediului privat şi respectiv prin: stimularea unui anumit tip de comportament economic, cu orientare şi ambiţii regionale sau globale; inţelegerea impactului social al ştiinţei, tehnologiei şi al activităţilor economice în sectoarele relevante; cercetarea şi dezvoltare interdisciplinară.

Iată mai jos și o galerie foto de la eveniment;

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *