-Ce e-n Gusa ?!

Pentru cei mai proaspat pripasiti prin politichia romanesca , cred c-ar fi necesar sa reamintim cine e Cozmin Gusa .
Cozmin Gusa s-a remarcat in viata politica romaneasca , intai ca si secretar general al Partidului Social Democrat , in exact acceeasi perioada in care presedintia partidului era monopolizata de catre Adrian Nastase , acelasi Adrian Nastase care in perioada respectiva ocupa si  functia de prim-ministru .
Cozmin Gusa reuseste in aceasta perioada sa ia fata multor PSD-isti cu state vechi in partid si devine un fel de port-stindard al social-democratiei romanesti cu o capacitate de efort asa de mare ca incepuse sa fie banuit de ubicuitate .
Gusa era peste tot . la parlament , la guvern si la doua posturi tv concurente in fiecare seara si-aproape in acelasi timp .
Probabil tocmai aceasta disponibilitate la efort si goana lui avida dupa publicitate , i-au facut pe mai marii PSD-ului de la acea vreme , sa-i retraga lui Cozmin Gusa toate functiile si sa-l arunce afara din partid ca pe-o masea stricata .
Asta se intampla in 2003 , dar pana la alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004 Cozmin Gusa schimba tabara (nu si doctrina  , PD-ul in acel moment era partid de centru-stanga , membru al Partidului Socialist European , ca si PSD-ul ) si stapanul si-l gasim in curtea Partidului Democrat si a lui Traiain Basescu .
Sa fi stiut PSD-istii si Adrian Nastatse despre niscaiva legaturi cu alde Basescu si-ai lui  inca din perioada PSD-ista a lui Cozmin Gusa ?
Asta sa fi fost adevaratul motiv al expulzarii din PSD ?
Cert este ca in campania electorala din iarna lui 2004 , Cozmin Gusa s-a remarcat ca fiind cel mai aprig adversar al fostului sau sef , Adrian Nastase si al fostului sau partid PSD-ul .
Dar nici Traian Basescu , nici greii de-atunci ai Partidului Democrat ; Blaga , Videanu , Boc , Berceanu , Frunzaverde , n-au vazut cu ochi buni veleitarismul si independenta lui Cozmin Gusa , asa ca l-au exclus repede din partid cu tot cu functie , cu rude si cu Lavinia Sandru , dar numai dupa ce s-au vazut la guvernare , adica cu sacii-n caruta .

Maurul Cozmin Gusa isi facuse datoria ……

Va urma !
24.11.2018
Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *