web analytics
Giurgiu-Tribune

CE FACI ATUNCI CAND IZBUCNESTE UN EPISOD CU VIOLENTA? POLITISTII GIURGIUVENI RASPUND PRIN CAMPANII DE COMBATEREA VIOLENTEI

La inceputul acestei saptamani , politistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități de prevenire a  infracțiunilor contra patrimoniului, de prevenire violentei si de prevenire a violenței în familie , în zona Istru și cartierul Policlinică, din municipiul Giurgiu.

In cadrul campaniilor de prevenire a infractionalitatii , politistii le-au explicat cetatenilor modalitățile de acțiune a infractorilor, cauzele favorizante săvârșirii infracțiunilor, și modalități de prevenire .

Ce faci atunci când izbucnește un episod cu violență?
In cadrul campaniilor “Lovirea sau alte violențe” si “Violența Nu Are Culoare” , cetatenii au fost informati despre primele masuri pe care le pot lua cetatenii in cazul in care cad victime ale violentei .

Sună imediat la 112 când ești în pericol!
Acesta este primul indemn al politistilor in cazul vctimelor violentei de orice fel.
Dacă nu poți părăsi locuința, încearcă să te izolezi într-o cameră și să suni la 112. Dacă nu ai reușit să iei un telefon cu tine, strigă tare, ca să audă vecinii, sau deschide geamul și cere ajutor. Nu te adăposti în bucătărie – acolo sunt cuțite și obiecte cu care agresorul te-ar putea răni. Dacă nu ai reușit să scapi de agresor, încearcă să te protejezi în cele mai sensibile părți ale corpului – fața și capul. Spune-le copiilor să se încuie într-o cameră sau să fugă la un vecin sau la o rudă de încredere.

Meriți să trăiești fără teamă!
Mesajul transmis in special femeilor abuzate este acela ca “Nu ești tu vinovată de comportamentul abuziv al partenerului tău. Singurul lucru care contează este siguranța ta”.

Camelia Sachetti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *