Ce fel de mască trebuie să poarte copiii la școală

Încă puțin și începe școala. Deja, giurgiuvenii au dat iama în magazine pentru rechizite, uniforme și toate cele necesare unui copil, la început de an școlar. În acest an, însă, în ghiozdanele copiiilor nu se vor afla numai cărți și caiete, ci și măști de protecție. Dar ce fel de măști, textile sau chirurgicale?

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a oferit un răspuns, astfel că, măștile textile pot fi purtate de copiii sănătoși, în timp ce măștile medicale sunt recomandate celor cu probleme de sănătate.

Măstile de protecție trebuie adaptate pentru vârsta copilului, în caz contrar, acestea nu pot fi eficiente, deci nu pot oferi o protecție sigură împotriva virusurilor.

Cred că utilizarea măştii textile este recomandată pentru copiii sănătoşi, masca medicală este recomandată pentru copiii care au alte afecţiuni cronice, care le-ar putea pune în pericol sănătatea, pentru că ei ar putea să facă infecţii care să se complice. Masca textilă este mai uşor de purtat, este mai simpatică dacă o facem adaptată şcolii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluţie iar profesorii este bine să poarte o mască medicală, pentru că ei sunt într-un fel mai expuşi, deoarece interacţionează cu toţii copiii dintr-o clasă”, a spus medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *