-Ce e-n Gusa ? (II)

 

In anul 2005 , impreuna cu fina sa Lavinia Sandru ( pe care o cununase cu primarul orasului Slatina , pe atunci PD-istul Darius Vilcov ) si cu ,,taranistul” Aurlian Pavelescu , ala mic cu capu’ mare si care respira greu , asa cum plastic il descria presedintele Traian Basescu , au infiintat Partidul Initiativa Nationala (PIN).
Partidul se voia reformator al politicii si al clasei politice din Romania acelor ani , clasa politica pe care atunci ca si acum ,Cozmin Gusa o considera perimata , retrograda , depasita si invechita .
Partidul Initiativa Nationala se voia partid serios cu sediu pe Lascar Catargiu si avand ca sigla un urs brun , pasind lenes prin padure .
Ursul voia sa reprezinte latura ecologista a partidului ?
Dupa unii da, dupa unii nu .
Daca ar fi sa ne luam dupa spusele domnului Mircea Popa , scriitor , publicist si presedinte al Fundatiei Romania-Rusia , acelasi domn Popa care se pretinde ,,creator ” al personajului politic Cozmin Gusa , ursul din sigla PIN n-a reprezentat niciodata ursul carpatin , ci marele URS(S) sovietic .
PIN-ul a fost un avorton politic si a murit inainte de a se fi nascut .
Cozmin Gusa a esuat lamentabil in incercarea sa don Quijotesca de reformare a politicii romanesti si s-a ,,retras” in tribuna ca analist politic , spre marea deziluzie a mentorului sau filo-rusul Mircea Popa.

Va urma
27.11.2018
Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *