Ce-i trebuie chelului ? Acostamente de …margaritar

Un drum de la Bolintin-Vale pana la Giurgiu , folosind calea cea mai scurta  ,  aceea prin Crevedia , Bucsani , Clejani . Ghimpati  , Schitu , Balanoaia , adica Drumul National 61 si Drumul National 5B este o adevarata aventura .
Daca de la Bolintin si pana la Ghimpati (DN61) soseaua este relativ proaspat reabilitata si drumul decurge fara peripetii , de la Ghimpati pana la Giurgiu (DN5B) masina si conducatorul ei , resimt prin fiecare articulatie gaurile de dinainte de reparatii sau damburile de dupa reparatiile facute de mantuiala de catre niste neaveniti , musai in zilele in care ninge sau ploua .
Dar nu asta e subiectul pe care vreau sa-l supun atentiei , starea deplorabila a drumurilor nationale din judetul Giurgiu , ci un lucru . care daca n-ar fi grotesc ar fi pur si simplu hilar .
Pe DN 61 , pe raza comunelor Bucsani , Letca si in spatiul dintre aceste localitatati , niste baieti aduc dintr-o balastiera veche de la Bulbucata niste pamant nisipos pe care il astern de-a lungul drumului pe ambele parti , il taseaza cu un cilindru compactor si gata acostamentu’ .
Pana cand ?
Pana la prima ploaie , important e sa se incaseze repede banii pe lucrare ca o verificam tot noi astia de la CNAIR .
-Domnule director Daniel Augustin Dinu , ce stiti despre ,,acostamentele” din pamant nisipos de la Bucsani si de la Letca -Noua ?
Lumea zice c-ar fi ideea dumneavoastra , si ca baietii aia care executa ,,lucrarea” va sunt foarte dragi si cunoscuti .
Cand DN 5B e plin de gropi si de hartoape , prioritatea dumneavoastra o reprezinta acostamentele din pamant nisipos de Bulbucata de pe DN 61 ?
Intrebarea era retorica .
Se vede cu ochiu’ liber ca nu e decat furt , furt calificat , pentru care veti da foarte curand socoteala , domnule director Daniel Augustin Dinu , dumneavoastra si toti colaboratorii dumneavoastra , ,,ctitori” de acostamente din pamant de Bulbucata !

20.02.2019

Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *