
Primavara își etalează verdele îndrăzneț si de sezon in Piața Centrală din Giurgiu; spanac, ștevie, urzici, leurda, ceapa, usturoi, pătrunjel, mărar , leuștean, salata . Nu lipsesc loboda si ridichiile roșii.
In acompaniament, provocând gospodinele la o simfonie de ciorbite si tocănițe , stau aliniate legumele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiționale. Fructele exotice si romanesti par a se afla intr-un continuu concurs de frumusete si savoare.
Dar, cu totul si cu totul speciale in Piata Centrala , sunt ; borsul ,zeama de varza,ouale de tara, muraturile,zacusca , hreanul la borcan ,branza, laptele proaspat ,turtitele de unt , toate, oferite cu drag de producatori din judetul Giurgiu.
Am lasat la final un amanunt care mie imi place tare. Un lucru de care ne bucuram multi dintre noi . Cat alergam dupa cumparaturi, se gaseste cate o vanzatoare care sa ne curete urzicile sau mazarea, astfel incat noi sa castigam timp. A! Si o farama de ajutor si implicare. “Pietarii”, se ofera sa iti gazduiasca o sacosa burdusita cu spanac si o alta cu “adunate pentru ciorba “ cateva minute cat dai o tura dupa fructe si mezeluri dichisite.
Iar…o privire derutata, capata imediat un zambet.
-Ce cauti mama?
-Ciuperci.
-Are acolo, in dreapta . Acu’ le-a adus.
In plus…
Chiar daca nu intentionati sa tineti post,
nici carnea gola,n-are rost .
Asa ca dati increzatori o tura!
Oricand, gasiti o delicioasa muratura.
Asa ca va urez “Cumparaturi de zor,cu spor” in Piata Centrala din Giurgiu!









Camelia Sachetti