Ce măsuri au luat autorităţile în urma cazului semnalat în cursul acestei zile, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu

                Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această seară, în ședință extraordinară, pentru adoptarea unor măsuri în vederea prevenirii infectării / propagării infecției cu noul coronavirus, în urma cazului semnalat în cursul acestei zile, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu.

                În cadrul ședinței, s-a stabilit următoarele:

1.            Adoptarea măsurii de testare și izolare la domiciliu pentru familia, colegii de serviciu, participanții la seminarul desfășurat în municipiul Giurgiu în perioada 23.02 – 24.02.2020, precum și a altor personae cu care a intrat în contact, în cazul în care rezultatul la testul efectuat persoanei în cauză va fi pozitiv. În acest sens, Direcția de Sănătate Giurgiu a demarat ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu femeia de 39 de ani.

2.            Interzicerea desfășurării în spațiul public a tuturor evenimentelor la care numărul participanților este mai mic de 1.000 de persoane, pe raza județului Giurgiu.

În urma primirii rezultatelor vom reveni cu precizări.

P R E F E C T,

                                                        Aneta MATEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *