Ce spune Ionel Muscalu ALDE-Giurgiu despre Calin Popescu Tariceanu:“domnul Tariceanu este umar la umar cu Iohnnis, nu cu domnul Dragnea.” Ce spune cel mai recent sondaj comandat de Europa FM

ALDE-Giurgiu nu accepta ideea ca liderul lor de la centru,Calin Popescu Tariceanu sa nu candideze la prezientialele din toamna si mai degraba se pozitioneaza langa umarul lui Iohannis decat al parternerului din coalitia de guvernare, Liviu Dragnea.

In conferinta de presa a ALDE Giurgiu de vineri 5 aprilie, Ionel Muscalu a refuzat categoric ideea ca presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu , nu ar putea fi desemnat  candidat la alegerile prezidentiale din toamna aceasta. Mai mult decat atat, acesta considera ca o asemenea premisa este gresita si evident ar duce la un rezultat gresit. La intrebarea “de de este aceasta premisa gresita?”, Ionel Muscalu a raspuns; “Domnul Calin Popescu Tariceanu este un lider carismatic, un lider care demonstreaza in toate sondajele ca este umar la umar cu Iohannis,nu cu domnul Dragnea …Cu alti lideri care pot oricand sa castige presedintia , iar daca va ajunge in turul doi, cu certitudine dl.Tariceanu va fi presedintele Romaniei .”

In cel mai recent sondaj IMAS, comandat de Europa FM, “umarul”  lui Tariceanu nu ajunge nici la jumate pe cel al  lui Iohannis,  dupa cum se vede in reprezentarea grafica.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste, în perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3,1%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *