Ceea ce nu face PSD la Guvernare, face PNL în opoziţie! Ampla campanie de combatere a PPA derulata de liberalii giurgiuveni

PNL este singurul partid care face ceea ce nu a făcut Guvernul PSD-ALDE  și se implică activ în informarea românilor din mediul rural cu privire la Pesta Porcină Africană . Prin campania demarată la nivel naţional, Partidul Naţional Liberal vine în sprijinul fermierilor cu informaţii care să îi ajute să îşi protejeze porcii de pesta porcina.

Partidul Naţional Liberal, alături de medici veterinari, desfăşoară în această perioadă o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la efectele Pestei Porcine Africane, modalitatea de transmitere, depistare şi combatere a maladiei.

Liberalii  încurajeaza  colaborarea între fermieri şi specialiştii în medicină veterinară impart pliantele cu informatiile necesare combaterii PPA şi insista ca Guvernul să respecte măsurile de biosecuritate.

Cum evolueaza PPA in judetul Giurgiu

În județul Giurgiu, la data de 31.08.2019, evoluează 182 focare de PPA:

– la porcii domestici: 174 de focare

– în exploatații comerciale de tip A: 3 focare

– în exploatații comerciale: 5 focare în localitatea Cetatea, Letca Nouă și Herăști și 45 de cazuri de PPA la porcii mistreți în 8 fonduri de vânătoare.

În localitățile Isvoarele, Pietrișu, Singureni, Crânguri, Stejaru, Giurgiu (cartier Rudari), Valea Dragului, Gostinu, Oinacu și Hulubești s-a definitivat uciderea preventivă a tuturor porcilor din exploatațiile non-profesionale.

Uciderea preventivă se desfășoară în localitățile: Braniștea, Prundu, Puieni, Pietrele, Vedea, Stoenești și Ianculești.

În cele 5 exploatații comerciale au fost neutralizate 6292 de capete.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *