”Cele mai frumoase lieduri – În familie” – Recital de excepție la Ateneul ”Nicolae Bălănescu”

Ateneul ”Nicolae Bălănescu ” din Giurgiu îi așteaptă pe giurgiveni la un concert de excepție, cu un trio o excepție.

Vorbim de o gală extraordinară ””în familie”, unde sopranele Bianca Luigia Manoleanu și Stanca Maria Manoleanu, acompaniate de pianistul Remus Manoleanu promit un recital de cameră cu cele mai frumoase lieduri din creația compozitorilor Franz Schubert, Hugo Wolf, Henri Duparc, Maurice Ravel și Benjamin Britten.

Bianca Luigia Manoleanu este soprană română de origine italiană a urmat linia repertorială a profesoarei sale, distinsa Emilia Petrescu, și s-a perfecționat în arta cântului cu Florica Mărieș. A urmat un master‑class de lied la Viena cu mezzosoprana Christa Ludwig. A abordat cu predilecție muzica vocal simfonică și liedul. Împreună cu Remus Manoleanu se identifică în ultimii 35 de ani cu liedul românesc, zeci de recitaluri ce cuprind prime audiții fiind susținute pe cele mai importante scene ale țării. 

Stanca-Maria Manoleanu este, deasemenea, soprană, solist la Opera Națională Română.Debutul pe scena Operei Naţionale din Bucureşti are loc în cadrul “Zilelor Operei Europene”, unde interpretează rolul Donnei Anna din opera “Don Giovanni” de Mozart – spectacol realizat în coproducţie cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, iar în aprilie 2013 Stanca-Maria Manoleanu interpretează același rol în cadrul stagiunii ONB. Tânăra soprană este prezentă și în recitaluri de lied pe scenele din Bucureşti, Baia-Mare, Bistriţa, Ploieşti, Târgovişte, Constanţa, Satu-Mare, Timişoara, Braşov.

Evenimentul va avea loc pe 27 mai 2024, la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” din Giurgiu, cu începere de la ora 17.00

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *