web analytics
Giurgiu-Tribune

„Centenar România 100:1918-2018”- 100 DE ANI DE LA ELIBERAREA ORAȘULUI GIURGIU DE CĂTRE ARMATA FRANCEZĂ

Pe 10 noiembrie se implinesc 100 de ani de la eliberarea orașului Giurgiu de către armata franceza condusă de generalul Henri Mathias Berthelot .
Luni, 12 noiembrie 2018, sub egida „Centenar România 100:1918-2018”, vor avea loc o serie de manifestari In Parcul Alei din Oras.

10 noiembrie 1918, este data la care orasul Giurgiu a fost eliberat de catre armata franceza condusă de generalul Henri Mathias Berthelot, iar la 11 noiembrie 1918, a fost semnat armistițiul de la Compiegne.
Astfel, Giurgiu a fost singura localitate românească eliberată de francezi înainte de încetarea oficială a ostilităților.
Cu acest prilej, Luni 12 Noiembrie incepand cu ora 10, in Parcul Alei din oras, se va intona imnul national , se vor depune coroane si vor fi tinute cuvantari la monumentul eroului francez.
La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai Ambasadei Republicii Franceze la București, autorități locale și județene, consilieri locali, parlamentari, oameni de cultură, dar si simpli cetateni.

Tot cu aceasta ocazie la Muzeul Județean Teohari Antonescu, va fi vernisata expozitia ”Valori bibliofile franceze în colecții giurgiuvene”.

Camelia Sachetti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *