web analytics
Giurgiu-Tribune

Centru de Excelență educațională la Giurgiu

Un Centru de Excelență va funcționa ca unitate conexă a Ministerului Educației și Cercetării, în județul, Giurgiu. Acesta  va avea personalitate juridică și va fi coordonat metodologic de către Inspectoratul Școlar Judetean Giurgiu.

Centrul  de excelență  aprobat prin Ordinul Ministerului Educației și Cercetării va elabora și aplica strategii și politici pentru selecția, pregătirea, susținerea și  motivarea copiilor și a tinerilor capabili de performanțe.

Selecția copiilor și tinerilor capabili de performanțe se va face prin realizarea și utilizarea următoarelor procedee și instrumente: profiluri psihocomportamentale, desemnări făcute de profesori și/sau de grupul de prieteni, studii de caz, chestionare, teste psihologice de aptitudini școlare, individuale și colective, teste de inteligență, teste de creativitate, teste de aptitudini speciale, analiza activității școlare, teste de evaluare a nivelului cognitiv la disciplina la care doresc să participe la pregătire, interviuri.

 

Pregătirea copiilor și tinerilor capabili de performanțe se va organiza în grupe de excelență, pe ani de studiu și pe discipline.

 

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *