Centru de vaccinare special pentru profesori

În urma unor analize ale Ministerului Educației și a Comitetului Național de Coordonare a Activității privind vaccinarea în perioada următoare fiecare inspectorat școlar va găzdui câte un centru de vaccinare destinat tuturor cadrelor didactice.Pentru programare va trebui ca fiecare inspectorat şcolar judeţean şi fiecare universitate să furnizeze cât mai repede către DSP listele nominale cu personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze în aceste centre dedicate. Listele trebuie să conțină persoanele doritoare grupate în funcţie de vârstă, sub şi peste 55 ani. Potrivit Ministrului Educației, operaţiunea va dura circa o săptămână.

În ceea ce privește județul Giurgiu un astfel de centru va funcționa în incinta inspectoratului școlar județean . Pentru vaccinare, până în acest moment, s-au înscris pentru categoria personal didactic auxiliar și nedidactic un număr de 74 de persoane cu vârstă mai mică de 55 ani și 30 de persoane cu vârstă peste 55 ani.

În categoria persoanelor didactice  s-au înscris 180 de profesori cu vârstă sub 55 ani și 82 de cadre didactice cu vârstă peste 55 de ani. Potrivit inspectorului Șef al IȘJ Giurgiu, Adelina Sârbu, centru își va începe activitatea cel mai târziu în jurul datei de 1 Martie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *