Giurgiu-Tribune

Centrul de la Tântava, o locație uitată de fostele conduceri ale Consiliului Județean și DGASPC Giurgiu

La Tântava, în județul Giurgiu, acolo unde sunt cazate persoane cu dizabilități a avut loc un control al Consiliului de Monitorizare care a descoperit condiții improprii pentru adulții cu probleme din centru.

Nu este primul control al instituției menționate, ceea ce indică faptul că și cu alte ocazii au fost descoperite aceleași condiții, nefiind nimic îmbunătățit ani de zile. Deși acum responsabilitatea este pasată noilor conduceri ale Consiliului Județean și DGASPC Giurgiu, în ultimii patru ani la Tântava nu s-a schimbat nimic în bine, din contră, construcția a fost lăsată să se degradeze, iar ceea ce ar fi trebuit să însemne condiții civilizate pentru oamenii cu probleme, a devenit un ”cazarmament uzat la extrem”.

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu a exprimat un punct de vedere cu privire la informațiile apărute în presă despre centrul de la Tântava.

În Casa Phare, construcție 100 % finanțată de fundații străine, plouă în toate camerele de la etaj. De ani buni, nu din vară…

Centrul Tântava, clădire reabilitată în 2011, are mucegai, cazarmament uzat la extrem, lămpi lipsă, baterii defecte, totul prost întreținut și nereparat. Aprovizionarea cu CLU s-a realizat doar săptămâna aceasta mulțumită doamnei director Dana Ruse, pentru că niciun furnizor nu mai dorea să lucreze cu D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Toate casele protejate din Giurgiu au probleme, mai mari sau mai mici, care denotă dezinteres vecin cu nesimțirea. Vor fi postate la sfârșitul acestui comunicat toate fotografiile relevante.

De vreo două luni este numit un director interimar dinafara instituției, plin de bune intenții, care parcurge zilnic crize de nervi, atacuri de panică și momente de bucurie date fiind numeroasele probleme grave descoperite prea des să fie și inventariate, darămite rezolvate…și încă prea puține soluții.

Așteaptă cineva vreun moment de stânjeneală de la “foști”, vreo nuanță de roșeață, vreo scuză bâguită despre ce au lăsat în urmă experții managementului desfrânat din anii trecuți?!

După sute de angajări pe bani sau favoruri, după sifonarea bugetului instituției, inclusiv cu “ajutorul neprecupețit” al clanurilor mafiote, acum e liniște.

Doar s-a trecut de la scenariul laudelor deșănțate la întrebări candide despre ce fac autoritățile ca să îndrepte situația.

Autoritățile, în an cu grave crize, cum n-au mai fost niciodată, caută soluții pentru redirecționarea sumelor economisite și a ajutoarelor cerute în toate părțile pentru asigurarea minimelor condiții de funcționare a sistemului de asistență socială, preocupare care a lipsit prea mult timp, mult prea mult…”

Cabinet președinte Consiliul Județean Giurgiu

Visits: 56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *