Centrul de Primiri în Regim de Urgență Giurgiu, cazeaza si acorda asistenta medicala persoanelor fara adapost

Codul portocaliu de ninsori abundente și viscol este în vigoare până marți, 27 februarie, ora 14:00, însă este posibil ca acesta să fie prelungit.

Cu două zile înainte de emiterea codului portocaliu de ninsori abundente și viscol, autoritățile giurgiuvene s-au reunit într-un comitet pentru situații de urgență în vederea stabilirii planului de acțiune pentru ca populația din Giurgiu să nu aibă de suferit în urma condițiilor meteo nefavorabile.
La Centrul de Primiri în Regim de Urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială Giurgiu au fost cazate duminică ,25 februarie , până la ora 18:00, 14 persoane fără întreținători legali sau case.
După ora 18:00 au mai fost transportate și cazate patru persoane care necesită dializă, și care vor fi transportate, marți 27 februarie la Spitalul Județean Giurgiu.
Luni, 26 februarie, Poliția Locală a mai adus în Centrul de Primiri în Regim de Urgență un bărbat din Bârlad care rătăcea pe străzi, fără o direcție anume, neavând unde să se adăpostească.

Capacitatea Centrului de Primiri în regim de Urgență este de 25 de locuri, in prezent  fiind ocupate 21, însă conducerea Direcției de Asistență Socială a dat asigurări că va face tot posibilul să nu refuze pe nimeni, chiar dacă acest lucru ar însemna un efort suplimentar pentru cei care administrează instituția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *