Se va scumpi factura la gunoi?

Pe vrea cand Elena Udrea era ministru al Dezvoltării Regionale si Turismului, a fost realizata finanțarea integrala cu fonduri europene a Depozitului Ecologic de Deseuri de la Fratesti, ministrul semnând la vremea respectiva un contract de finanțare in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro.
Din partea Consiliului Județean Giurgiu, contractul a fost semnat de către președintele CJ ( la vremea aceea) Dumitru Beianu.

Începând de astăzi 28 August 2017, Centrul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Giurgiu de la Frăteşti este deschis şi funcţional.
Firma Eco Sud şi-a ridicat, vinerea trecută, autorizaţia de funcţionare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, ultimul pas( care a fost impas) , în ceea ce priveşte deschiderea Depozitului de Deşeuri .

Depozitul va funcționa conform programului agreat prin Contractul de Delegare a Gestiunii Serviciului de Operare al CMID Frăteşti, încheiat în anul 2013, adică: de luni până sâmbătă, între orele 06.00 şi 22.00, cu excepţia sărbătorilor legale, duminica fiind închis.

Întârzierile au fost generate de faptul ca Eco Sud a contestat si a câștigat doua procese împotriva CJ (ambele derulate si încheiate in perioada 2012-2016).
Primul, prin care a contestat evaluarea , depunând cea mai slaba oferta dintre cei participanți, iar al doi-lea contestând tentativa CJ de a anula procedura pentru ca tariful oferit de Eco Sud era foarte mare.

Așadar Eco Sud a obtinut punctajul , oferind cel mai mare tarif la depozitarea deșeurilor si c e a m a i m a r e redevența de plătit către CJ.

Eco Sud a câștigat, in cele din urma , in instanța, dreptul de a administra Centrul de Management al Deșeurilor cu o strategie buna pentru ei.
Nu știm cât si pentru giurgiuveni. Vom vedea cel mai probabil rezultatul in facturi

Precizare: vorbim despre tariful la depozitarea deșeurilor in celula construita( groapa), tarif inclus in cel ce urmează sa fie plătit de către fiecare locuitor si firma din județ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *