CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE

În urma a 5 percheziții domiciliare efectuate în București, au fost depistați 4 bărbați bănuiți că ar fi obținut foloase materiale din exploatarea sexuală unei tinere și facilitarea practicării prostituției de către alte 4 femei. 

 

 

La data de 14 mai 2020, în urma unei investigații începute în luna ianuarie a acestui an, polițiștii Brigăzii de combatere a Criminalității Organizate București (Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane) și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 5 percheziții domiciliare în București pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori.

 

În fapt, gruparea infracțională coordonată de un bărbat, de 23 de ani, ar fi exploatat sexual o minoră și ar fi obținut foloase materiale ilicite din practicarea prostituției de către alte 4 tinere. Activitatea infracțională se desfășura în București și Ilfov, iar clienții erau racolați prin anunțuri online. Continuarea practicării prostituției de către victimele grupării era impusă prin exercitarea de acte de violență.

 

În urma efectuării descinderilor la locuințele vizate, au fost identificați 4 bărbați, inclusiv liderul grupării, iar în urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicați 11.470 de euro, 7.250 de lire sterline, 19.300 de lei, 4 telefoane mobile, un autoturism, o pușcă cu aer comprimat, supusă autorizării, deținută ilegal și 2 carduri bancare emise pe numele persoanelor vătămate.

 

Pe lângă cei 4 bărbați, alte 12 persoane au fost citate sau aduse cu mandat, în vederea audierii.

 

Bărbații sunt cercetați sub aspectul săvârșii infracțiunilor de trafic de minori prin exploatare sexuală, proxenetism, șantaj și constituire sau aderarea la un grup infracțional organizat

 

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de structura de specialitate a D.I.I.C.O.T.

 

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Bucureşti, Str. Mihai Vodă, nr. 6, sector 5, România
Tel: +4 021.316.66.65 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *