web analytics
Giurgiu-Tribune

Cereri de finanțare în cadrul apelurilor Viitor pentru tineri NEETs I și II, începând cu 15 nov. 2017

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman , din cadrul MDRAPFE, a lansat cinci ghiduri de finanțare pentru proiecte care vizează reducerea șomajului și creșterea ocupării, în special în rândul tinerilor.

Cele cinci apeluri de proiecte, cu finanțare din Programul Operațional Capital Uman (POCU), au o valoare totală de peste 500 mil. euro.

Acestea vizeaza inserția în piața muncii pe de o parte a tinerilor NEETs (persoane între 15 și 24 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează niciun program educațional sau de formare), iar pe de altă parte a celorlalte categorii de șomeri și persoane inactive.

Cererile de proiecte pentru sprijinirea tinerilor NEETs depasesc 250 milioane de euro.

Apelurile care vizează celelalte categorii de șomeri și persoane inactive se apropie de 300 milioane euro.

Pot depune cereri de finanțare în cadrul apelurilor Viitor pentru tineri NEETs I și II, începând cu 15 nov. 2017 și până în 17 ian. 2018, furnizori autorizați de formare profesională a adulților, furnizori acreditați de servicii specializate pentru stimularea ocupării, centre autorizate de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale.

Mai pot depune asemenea cereri organizatii sindicale, ONG-uri, întreprinderi sociale de inserție, organizații de tineret, legal constituite, angajatori, camere de comerț și industrie.

Pentru celelalte apeluri de proiecte, organizația care poate depune cereri de finanțare este Agenția Natională pentru Ocuparea Forței de Munca.

Cererile pot fi depuse până în 28 dec. 2017 pentru ”Scheme naționale – programe de ucenicie și stagii I pentru tinerii NEETs din regiunile Centru, Sud-Est şi Sud Muntenia” respectiv până în 30 iulie 2018 în cazul apelurilor ”Scheme naționale – programe de ucenicie și stagii pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural” și ”Subvenţionarea locurilor de muncă și acordarea de prime de mobilitate pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *