Cine va ridica gunoiul giurgiuvenilor dupa 14 februarie?

Daca autoritatile nu gasesc urgent o solutie, Giurgiu risca sa  fie un oras  napadit de gunoaie. Firma care colecteaza gunoiul din oras a anuntat ca va rezilia contarctele pe care le are cu cetatenii dupa 15 februarie, motivand instituirea noilor tarife, desi acestea vor intra in vigoare abia pe 30 iunie. De vina ar putea fi insa niste neintelegeri mai vechi intre autoritatile locale si  firma care se ocupa de ridicarea gunoiului .  

De mai bine de o luna de zile, giurgiuvenilor li se ridica mai rar  tomberoanele, iar platformele  de depozitare a gunoiului sunt mai tot timpul pline.  De vina pare sa fie ordonanța de urgență care reglementeaza noile tarife ce vizeaza regimul deseurilor.

Desi  termenul de  de intrare in vigoare a acestei  oronante a  fost prelungit  pana pe  30 iunie 2019,  firma care se ocupa de colectarea si depozitarea gunoiului menajer din oras  , a anuntat  la sfarsitul anului trecut , că va continua serviciul de colectare până în data de 15 februarie 2019, apoi va rezilia contractul.

 Neintelegrtile intre firma de gunoi si administratia locala sunt insa mai vechi. Operatorul a emis  o perioada facturi pentru   61.000 de locuitori, insa municipalitatea a refuzat sa plateasca, sustinand ca orasul are doar  43.000 de locuitori.

Primariei Giurgiu i-au fost atunci blocate conturile din cauza  acumularii de datorii catre aceasta firma , iar in prezent giurgiuvenii, au contracte incheiate direct cu firma de gunoi .

La inceputul acestui an, furnizorul  de solutii  integrate  de mediu care administreaza Centrul  de Management Integrat al Deșeurilor din comuna Frățesti  si care apartine  Consiiului judetean Giurgiu a interzis chiar  accesul camioanelor incarcate  cu gunoi din oras, motivand ca  operatorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale .

Primarul municipiului Giurgiu Nicolae Barbu, a cerut ajutorul  presedintelui Consiliului  Judetean, Marian Mina si a  atenționat  locuitorii sa nu plateasa taxa de ridicare  a gunoiului  catre firma respectiva  dupa data  de 14 februarie 2019.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *