Cine vor fi viceprimarii municipiului? O provocare ar fi tandemul Ionel Muscalu- Marian Damian

După victoria la Primăria Giurgiu a candidatului Adrian Anghelescu, PNL a obţinut şi un număr de 8 consilieri locali din totalul de 21. În aceste condiţii, mai are nevoie de susţinerea a doar de 3 consilieri pentru a avea majoritate +1, cum spune legea, pentru a-şi promova hotărârile privind administrarea si dezvoltarea municipiului.

Cum singura alianţă plauzibilă este cea cu Pro România, se pune întrebarea care este cel mai potrivit viceprimar propus de alianţă, pentru că la negocieri Pro România va primi un viceprimar.

Variantele şi dorinţele giurgiuvenilor şi ale unei bune părţi dintre cei care vor vota viceprimarii, duc spre un nume cu mare sonoritate: Marian Damian.

Profesor si antrenor de sport care a şcolit si pregătit generaţii de elevi, Marian Damian a ratat acum 4 ani, cu nici 30 de voturi, un post de consilier local. Anul acesta a revenit în politică cu un suflu nou şi se află printre primii consilieri ai PRO România de pe listă, fiind o alternativă potrivită pentru a da consiliului prospeţime şi valoare.

Toate acestea survin în situaţia în care fostul primar Nicolae Barbu, cu siguranţă, nu este interesat de postul de viceprimar. Liviu Cartojan este un director de Zonă Liberă care nu își poate abandona proiectele europene aflate în desfășurare, iar Ion Dragomir cu siguranţă va ceda postul de viceprimar pentru mai tânărul său coleg de partid, lăsând loc unui suflu nou.

Spuneam în titlul articolului nostru, articol apărut după ce am observat un puternic curent de opinie în favoarea lui Marian Damian, că Ionel Muscalu ar fi potrivit pentru a face echipă cu primarul şi cu Damian, Muscalu fiind un om politic cu vastă experienţă în administrație, atât la nivel local cât şi naţional.

Revenim cu amănunte şi cu părerile sustinătorilor legate de această posibilă variantă, care să dea o şansa în plus giurgiuvenilor, doi viceprimari deosebiţi secondându-l pe Adrian Anghelescu- noul nostru primar.

Gelu BREBENEL

One thought on “Cine vor fi viceprimarii municipiului? O provocare ar fi tandemul Ionel Muscalu- Marian Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *