Ciprian Alexandru, liderul USR Giurgiu, inițiatorul petiției ”Spune STOP incineratorului de produse biologice din Giurgiu”

În timp ce bulgarii strâng semnături care să împiedice construirea, la Giurgiu, a unui incinerator pentru deșesuri medicale și resturi animale, pe la noi prin urbe s-a așternut liniștea vis-a-vis de acest proiect.

S-a făcut puțină vâlvă în primăvară , când proiectul a fost supus dezbaterii publice și cam atât.

Pentru a nu ne trezi, peste noapte, cu proiectul gata de pus în practică, liderul USR Giurgiu, Ciprian Alexandru a lansat în spațiul public o petiție intitulată ”Spune STOP incineratorului de produse biologice din Giurgiu”.

Dragi giurgiuveni, așa cum ați aflat deja, pe locul fostului combinat chimic de pe Sloboziei se pregătește construirea, de către o firmă privată și cu ajutorul autorităților, a unui Incinerator de deșeuri biologice. Acest incinerator ne va întoarce, probabil, în vremea fostului combinat, când poluarea era la ea acasă în orașul nostru. Proiectul se află pe circuitul de avizare, nu a fost nicio comunicare publica în care să fim informați despre riscuri și beneficii pentru orașul nostru și se pare că ni se pregătește o surpriză.
Pentru a putea opri investiția, până la clarificarea tuturor aspectelor economice și legislative, vă propun sa ne strângem mulți giurgiuveni și să semnăm petiția pentru STOPAREA acestui proiect care, la prima vedere, ne va îngropa în mirosuri otrăvitoare.
Aceste semnături le voi prezenta autorităților decidente ca să țină cont când vor aviza sau nu construirea acestei bombe ecologice.
Semnați în formularul de mai jos și dați tuturor prietenilor din listele voastre.” – este mesajul lui Ciprian Alexandru pe pagina de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *