ZIDURILE PREFECTURILOR SI ALE CJ CAD! DOAMNA PREFECT, DVS. CE „FIXATIV” FOLOSITI?

Până în anul 2005, Prefectura si Consiliul Judetean Giurgu si -au desfarurat activitatea in clădirea de lângă Muzeul Judetean Teohari Antonescu, vis-a vis de Parcul Alei.

Din cauza stării avansate de degradare a clădirii care punea in pericol inclusiv personalul care îşi desfăşura activitatea intre pereții fragili, cele doua instituții s-au mutat in “Casa Alba” vis -a vis de primarie .

In 2007 cladirea fostei prefecturi a intrat intr-un proces de consolidare si reabilitare. Minunea a durat doar pana in 2009 cand n-au mai fost bani . Si nici intelegere intre beneficiar si constructor .
In martie, anul acesta , senatorul Niculae Badalau anunta cu surle, trambite si ultime suflari de politician cu forta , ca senatul a aprobat o propunere legislativa de trecere a sediului vechii prefecturi din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Afacerilor Interne in domeniul public al Judetului Giurgiu si in administrarea Consiliului Judetean .

Doamnelor, domnilor, dragi cititori!!!

Trecerea din domeniul public al statului in domeniul public al judetului Giurgiu , se face prin HOTARARE DE GUVERN !

In traducere libera, daca dl. Badalau incearca acest transfer de patrimoniu prin initiativa legislativa la nivelul senatului , rezulta ca relatia dumnealui cu guvernul Dancila si implicit cu Liviu Dragnea este una proasta , sau INEXISTENTA. Deci , demersul domniei sale, nu ajuta la nimic .

Intrucat la sediul vechi al prefecturii construita in 1935 au fost efectuate lucrari de catre firma “Expres Construct” , lucrari nedecontate de catre prefectura ( prin urmare existand un litigiu de natura juridica) , probabilitatea accesarii de fonduri europene pentru continuarea lucrarilor de reabilitare a cladirii cu pricina este nula !!! De ce? Pentru ca Uniunea Europeana NU finanteaza proiecte aflate in diferite stadii de finantare pe alte tipuri de fonduri.

Deci…cu toată bunăvoința de pe lume, nu o poate salva C.J. prin diverse proiecte europene cum “spera” dl. Badalau!!!!

Si serios acum …Guvernul, daca ar vrea acum sa ajute prin fonduri, n-ar da-o Consiliului Judetean .
Pai ce interes ar mai guvernul sa dea bani sa o faca ???

Astăzi, in anul de gratie 2018,pe peretii sediului in care isi desfasoara activitatea Prefectura si Consiliul Judetean , trecătorii sunt avertizati prin niste placute lipite de zid ,ca e posibil sa le pice in cap bucăți de marmura ce se desprind de pe pereti.
Da ! Dar trecatorii au fost avertizati , si in caz ca patesc ceva, cel mai probabil vor fi si certati ca n-au lasat masina de pilda in parcarea cu plata din Piata Centrala!
Dincolo de peretii subrezi ai Prefecturii , Corpul de Control al Ministrului de Interne Carmen Dan, încă probeaza daca activitatea Prefectei Nina Carmen Crisu a fost si este una in conformitate cu legea.

Si in timp ce bucati din peretii celor doua sedii ale prefecturii risca sa ne cada in cap, ne intrebam ; oare cu ce “fixativ” “s-a dat” doamna prefect?

Acesta este un pamflet inspirat din realitatea faptelor. Tratati-l ca atare!

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *