Clădirile și terenurile părăsite, în atenția Primăriei Giurgiu

În Municipiul Giurgiu, foarte multe clădiri abandonate stau să se prăbușească, multe, un real pericol pentru trecători, dar și focare de infecție, acestea nefiind igienizate și curățate de ani buni.

O parte dintre aceste imobile sunt situate chiar în centrul orașului, în zone pietonale, unde pe lângă aspectul dezolant, reprezintă un risc major pentru cei are tranzitează zona.

Pe lângă clădiri abandonate se află și terenuri private, neîngrijite de foarte mult timp, dar și construcții nefinalizate, devenite adăpost pentru câini sau pentru oamenii străzii, dar și transformate în ”toalete publice”.

Pentru că aceste situații nu mai pot fi tolerate, autoritățile publice locale vor întocmi o listă cu terenurile și clădirile neîntreținute, fiind identificați proprietarii acestora.

Astfel, Persoanele fizice sau juridice care nu respectă obligațiile prevăzute, vor fi inștiințate de către Primărie, printr-o notificare, care va conține următoarele date:

 • starea terenului;
 • impactul negativ asupra sănătății populației ;
 • obligația de întreținere și igienizare a terenului;
 • sancțiunile în situația nerespectării legii.

 

În cazul în care în termen de 30 de zile de la primirea notificării, proprietarul nu va lua măsurile care se impun pentru remedierea situației, va fi demarată procedura de igienizare/curățare a terenului, iar cheltuielile ocazionate, îi vor fi imputate acestuia.
Persoanele fizice sau juridice care nu respectă obligațiile prevăzute de lege sunt sancționate conform prevederilor legale, în plus, față de suportarea costurilor lucrărilor de igienizare.

3 thoughts on “Clădirile și terenurile părăsite, în atenția Primăriei Giurgiu

 1. Foarte bine!
  Dar, de clădirile pentru care proprietarii au depus documentațiile necesare în vederea obținerii autorizației de construire şi sunt amânați cu anii, VERBAL – NICIODATA IN SCRIS -, când se va ocupa primăria?!
  Alo, Derviciul de Urbanism!
  Orice răbdare are o limită! Si ghici ce?! Există şi căi de atac.

 2. Foarte bine! Ce măsuri se iau în cazul ” Casa Tineretului” În administrarea cui este? Mizerie, cazuri de sinucideri, aurolaci! Terenul adiacent. O groapă de gunoi!

  1. Așa este dar nu va răspunde nimeni că se supăra PNL ca este a lor terenul la primărie și clădirea la consiliul județean sau invers vai de ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *