Cod galben de caniculă la Giurgiu

După seria de coduri galbene și portocalii de ploi din ultima perioadă, Giurgiu se află din nou sub atenționare meteo, cod galben. De această dată, meteorologii anunță zile caniculare și disconfort termic ridicat.

Astfel, la Giurgiu, în intervalul 23 -25 iunie 2021 temperaturile vor crește semnificativ, maximele situîndu-se între 33-37 grade Celsius.

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

      Notă: Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *