Cod portocaliu pentru posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile Neajlov şi Sabar

Dunărea a atins cota de inundaţii de 640 de centimetri, marţi, la Giurgiu, în toate localităţile riverane fluviului de pe raza judeţului fiind instituit serviciul de permanenţă la primării şi activate comitetele locale de intervenţii.

Potrivit  Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Giurgiu, în această dimineaţă cota de atenţie pe raul Neajlov a fost depasita  la Vadu Lat, iar la Călugăreni, Neajlovul a ajuns, cu doi centimetri sub cota de atenţie de 220 de centimetri.

 Au fost activate comitetele locale de urgenţă în toate localităţile riverane râului Neajlov , respectiv la Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Roata, Bucşani, Clejani, Bulbucata, Iepureşti, Singureni, Călugăreni, Comana.

Si pe afluentul acestuia, Glavacioc, a fost instituit serviciul de permanenţă în localităţile riverane Letca, Schitu şi Ghimpaţi, după ce a fost depăşită cota de atenţie de două sute de centimetri, marţi fiind înregistrată o cotă de 208 centimetri.

Totodată, INHGA a emis o atenţionare hidrologică de cod portocaliu pentru posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile Neajlov şi Sabar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *