Cod rosu de aparitie a Pestei Porcine Africane la Giurgiu

Judeţul Giurgiu se află sub cod roşu de atenţionare privind posibilitatea apariţiei Pestei Porcine Africane -o boala incurabila ce se manifestă la porci si pentru care nu exista vaccin. Virusul pestei porcine africane nu se transmite şi nu afectează omul . Autorităţile giurgiuvene au luat deja o serie de măsuri pentru prevenirea acesteia, insa riscul raspandirii este unul ridicat tinand cont de apropierea cu judetele in care au fost depistate deja asemena cazuri .

Judeţul Giurgiu se află sub cod roşu de atenţionare privind posibilitatea aparitiei Pestei Porcine Africane, ceea ce inseamna ca risul ivirii unor asemenea cazuri la nivelul judetului Giurgiu este unul foarte ridicat avand in vedere apropierea cu judeţele Călăraşi Ialomiţa şi Constanţa, unde au fost depistate deja cazuri de îmbolnăviri cu acest virus.
În judeţul Giurgiu nu au fost înregistrate pana la aceasta ora cazuri de îmbolnăviri cu PPA.
Potrivit recomandărilor ANSVA, medicii veterinari din judeţ fac verificari în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, la toate transporturile de animale vii, deoarece în Bulgaria, la graniţa cu Turcia a apărut şi pesta micilor rumegătoare.
Si partea bulgară a organizat filtre de dezinfecţie la intrarea şi la ieşirea din ţară.
Astazi la ora 12 va fi convocat si Centrul Local de Combatere a Bolilor la care vor participa reprezentanti ai Agenti ei de mediu, Directiei de Sanatate Publica, Politiei de Frontiera si Jandarmeriei ,care vor stabili concret ce atributii are fiecare deconcentrat si primarie pentru prevenirea extinderii Pestei Porcine Africane in Judet.
Conform directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, Liviu Florescu autoritatile au in stoc soluţii dezinfectante, cizme de cauciuc si atomizoare pentru dezinfecţie.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *