Comisarul european Adina Vălean: ”Comisia Europeană susține proiectul pentru un nou pod Giurgiu-Ruse”

Se vorbește de mulți ani de construirea unui nou pod între Giurgiu-Ruse, având în vedere că cel existent abia mai face față traficului rutier extrem de intens.

Din păcate, până în prezent, proiectul a rămas la stadiul de discuții, fără a se înregistra progrese, deși la nivelul Comisiei Europene există susținere, după cum a declarat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

,,Pentru Podul Giurgiu-Ruse, acesta este un proiect susținut și de Comisia Europeană. Pentru a putea progresa trebuie construită o companie între România și Bulgaria care să propună proiectul. Sunt și aceste instabilități politice în Bulgaria…Comisia așteaptă stabilizarea situației din Bulgaria, să identificăm interlocutori care să poată lua decizii pe care să le urmeze și să le susțină, o perioadă mai lungă, nu doar o lună două, cred că asta este și problema. Ce face Comisia Europeană : pune presiune permanentă pe autorități, mai mult pe Bulgaria pentru că din partea României există o deschidere. Podul este un proiect comun, Bulgaria-România, așteptăm compania de proiect ssau promotorul de proiect, dar nu am văzut proiectul, cred că trebuie să-l depună și împreună. Este în hărțile de transport europene, deci trebuie să-l depună. “- a transmis Vălean.

Așadar, atât autoritățile române, cît și cele bulgare trebuie să și pună în aplicare ceea ce tot discută de ceva vreme legat de un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu, în sensul că trebuie conceput un proiect comun, depus împreună, altfel șansele de reușită sunt minime, iar timpii de așteptare pentru traversarea ”Podului Prieteniei” vor deveni și mai mari decât sunt în prezent.

 

Nicoleta Pană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *