Comisia Europeană, sesizată de europarlamentarul USR, Vlad Botoș, cu privire la incineratorul de la Giurgiu

”În calitate de europarlamentar, am sesizat ieri Comisia Europeană printr-o scrisoare adresată comisarilor Stella Kyriakides, comisar pentru Sănătate și siguranță alimentară, și Virginijus Sinkevičius, comisar pentru Mediu, oceane și pescuit, privind o problemă de o importanță majoră care afectează mediul și sănătatea populației din Giurgiu, România și din Ruse, Bulgaria.
Este vorba despre planurile de construire a unui incinerator pentru deșeuri medicale și alte tipuri de materiale pe teritoriul fostului combinat Verachim din Giurgiu. Acest incinerator are capacitatea estimată de a procesa aproximativ 2000 de tone de deșeuri pe an și ar urma să preia deșeurile medicale de pe raza județului, a județelor limitrofe și din orașul București.
Această inițiativă a generat un val de proteste și îngrijorări în ambele părți ale Dunării, atât în Giurgiu, România, cât și în Ruse, Bulgaria. Oamenii se tem că realizarea acestui incinerator și poluarea generată de acesta va avea un impact negativ asupra mediului și sănătății lor.
Această sesizare este o consecință naturală a discuțiilor purtate cu colegul meu, Ciprian Alexandru, președintele filialei USR Giurgiu, care mi-a prezentat situația actuală a acestui proiect.” – a declarat europarlamentarul Vlad Botoș pe pagina sa de socializare.
Scrisoare o puteți citit aici: https://bit.ly/3rk210U

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *