Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă condus de prefectul Aneta Matei a aprobat amenajarea de locuri pentru carantină pentru persoanele posibil infectate cu Coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a CSAT, din cauza epidemiei de coronavirus, și a cerut politicienilor să nu speculeze situația în care se află România. La Giurgiu, în această  dimineaţă, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă condus de prefectul Aneta Matei a aprobat amenajarea de locuri pentru carantină pentru persoanele posibil infectate cu Coronavirus(noul virus  2019 –nCOV).

Şase 6 asemenea locuri vor fi amenajate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu (în clădirea unde a funcţionat fosta secţie de oncologie), 16 locuri la Hotel „Sport” din municipiul  Giurgiu, iar la nevoie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vlaşca al Judeţului Giurgiu a pregătit 150 de locuri în tabere de sinistraţi .

De asemenea este asigurtă permanenţa la frontieră,iar Directia de Sanatate Publica Giurgiu a pus la dispoziţie materiale igienico-sanitare într-o locaţie la frontiera cu Bulgaria.

 Italia este  țara cu cei mai mulți români din diaspora, peste 1.200.000, are cele mai multe cazuri de coronavirus din Europa, iar specialiștii se așteaptă ca România să fie afectată, în perioada imediat următoare.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *