Comprimate și fiole dopante cu grad mare de risc, descoperite într-un autoturism în PTF Giurgiu

Mai bine de 1.500 comprimate și fiole dopante cu grad mare de risc au fost descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni ,  în urma unui control efectuat asupra unui autoturism. Acestea erau ascunse in cutii, in bagajele unui autoturism condus de un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani. Anabolizantele, cu grad mare de risc estimate la o valoare de aproximativ 190.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar șoferul este cercetat penal.

În data de 15.02.2024, în jurul orei 11.30, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat la controlul de frontieră un autoturism, condus de un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani.

Cu această ocazie, în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite, printre bagaje, mai multe cutii ce conțineau 1.560 fiole și comprimate dopante cu grad mare de risc.

Bunurile aflate pe lista de anabolizante cu grad mare de risc conform Legii 104/2008, estimate la o valoare de aproximativ 190.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar șoferului i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul sau exportul de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conțin substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizație emisă de autoritățile competente, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *