Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

01.08.2018

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane vă invită la conferința de promovare a platformei de comunicare si a programului de stagii de practică pentru studenții din Regiunea Sud Muntenia

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane va organiza miercuri, 22 august 2018, începând cu ora 08:30, la Muzeul Judetean Arges, din str. Armand Călinescu, nr. 44, sala Amfiteatru, conferința de promovare a platformei de comunicare si a programului de stagii de practică, organizata in cadrul proiectului “Dezvoltăm abilități, creăm oportunități!”, conform contractului de finanțare nr. POCU/90/6.13/6.14/109061.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 luni și are ca obiectiv general creșterea gradului de ocupare pentru 250 de studenți înscriși în învățământul superior din Regiunea Sud-Muntenia, ca urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă cu precădere în sectoarele econimice cu potențial competitiv conform SNC și SNCDI.
Scopul proiectului urmează să fie atins pe de o parte, prin oferirea de servicii de consiliere și orientare profesională pentru 250 de studenți, axate pe dobândirea de competențe care răspund necesităților pieței muncii ,iar, pe de altă parte, organizarea și derularea programelor de practică și învățare la locul de muncă cu precădere în sectoarele economice cu potențial competitiv, având ca rezultat creșterea nivelului de calificare al viitorilor angajați, precum și creșterea ocupabilității a minimum 44% dintre studenții participanți la stagiile de practică.
Evenimentul va reuni reprezentanți ai organizației beneficiarului și ai instituțiilor partenere implicate în proiect, reprezentanți ai instituțiilor publice în special facultăți și autorități publice locale, reprezentanți ai sectorului privat, persoane aparținând grupului țintă, precum și jurnaliști.
Implementat de către Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, în parteneriat cu LUGERA & MAKLER ROMÂNIA SRL, proiectul „Dezvoltăm abilități, creăm oportunități!”, în perioada 29.05.2018-28.05.2020, cu o valoare totală de 2.217.276,62 lei și cu o valoare cofinanțare UE de 1.854.292,36 lei, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru mai multe informații privind proiectul, vă rugăm să contactați Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, persoanae de referință:

DUMITRU ALINA – Expert promovare
STĂNESCU VATAU DANIEL – Expert mediere piața muncii
Tel 0788 498 223
office@idru.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *