Concursul Regional de Matematică și Fizică “Laurențiu Panaitopol”, ediția a XI-a, la Giurgiu

Colegiul Național “Ion Maiorescu”, Școala gimnazială “Mihai Eminescu susținuți de  Inspectoratul Școlar Județean și Societatea de Științe Matematice din România – Filiala Giurgiu au organizat în perioada 25-26 mai, Concursul Regional de Matematică și Fizică” Laurențiu Panaitopol”, ediția a XI-a.
Proba de concurs a fost susținută, sâmbăta 25 mai 2024, iar duminică  26 mai 2024, a avut loc festivitatea de premiere în sala Amfiteatru a Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu. Gazda evenimentului a fost doamna Elena Țincu, profesor al Colegiului Național Ion Maiorescu. 
Laurențiu Panaitopol (n. 10 august 1940Balcicjudețul interbelic Caliacra – d. 18 noiembrie 2008) a fost un matematician, pedagog și profesor universitar român. Ulterior, familia Panaitopol s-a mutat la Giurgiu, unde viitorul matematician a urmat școala primară, gimnaziul și liceul. În timpul liceului, tânărul Laurențiu Panaitopol a adus contribuții valoroase la Gazeta Matematică și Fizică, în calitate de colaborator.
La  Concursul Regional de Matematică și Fizică” ajuns la ediția a XI-a a fost prezentă și soția profesorului Laurențiu Panaitopol ” , doamna profesoară Maria Elena Panaitopol. ”Matematica te ajută în tot și întoate și cu ea, viața este mai ușoară și mai plăcută. (..) Eu zic că din orice concurs se poate învăța ceva și căpăta experiență care o să îți folosească mai târziu.” le-a spus aceasta, în deschiderea festivității de premiere, participanților, părinților și susținatorilor prezenți la eveniment
Participanții  au primit medalii trofee și diplome de participare! În plus fiecare participant  a  primit  și  un cod, pentru a putea vedea, on-line, rezultatele obținute  (pentru nominalizare, fiind neveoie de acordul părinților).
Deoarece rezultatele cu  numele câștigătorilor nu sunt public -vizibile , ci anonimizate, atașăm linkul filmării în care sunt  premiați câștigătorii .
Detalii despre concurs pe  https://www.concurspanaitopol.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *