Congres pentru unii , parastas pentru altii .

 

-Nu stiu care sunt criteriile de reprezentare a judetelor la Congresul National al Partidului Social Democrat care se va desfasura saptamana viitoare la Bucuresti !

Se bazeaza probabil pe rezultatele obtinute la ultimele scrutinuri de alegeri . Scorul (din pacate) excelent obtinut de PSD la Giurgiu face ca la fiecare ,,adunare nationala” , giurgiuvenii din tot judetul , de la Gaujani la Gaiseni si de la Greaca la Putineiu sa fie foarte bine reprezentati .
O fi bine ? O fi rau ?
Pana mai zilele trecute a fost bine , da’ de ceva timp pare ca binele s-a dus odata cu functiile pierdute de Badalau in partid , una cate una .
O eventuala candidatura a lui Badalau pentru vreuna dintre functiile puse la bataie in cadrul congresului , ar avea tot atatia sorti de izbanda cat a avut Steaua in fata lui Lazio si Dinamo in tentativa de a se califica in play-off .
Din aceasta perspectiva , prezenta celor o suta si-unu de delegati giurgiuveni la lucrarile congresului s-a transformat dintr-una triumfalista intr- o ,,pomana de viu” , pe care Badalau si-o face , asa cum si-o fac toti bunii crestini din fostul regat cand n-au prea mare incredere ca urmasii au sa-i mai pomeneasca in vreun fel.
Conoscute fiind simpatiile de stanga ale episcopului de Giurgiu , acesta se pare ca a fost invitat de catre presedintele Marian Mina la lucrarile congresului , nu de alta , dar poamana fara popa e ca nunta fara Salam (il mai lasam in pace si pe Adi Minune , prea multa reclama gratuita).
Asadar , sunt intrunite toate conditiile pentru un parastas fastuos , dupa calitatea si rangul ,,mortului” . Parastas cu o suta de invitati , cu finu’n capu’ mesii langa popa , cu ,,groparii” imbuibati frecandu-si mainile pe sub masa , cu bocitoare tocmite si cu meniu de postul Pastelui (prune uscate cu orez).
…C-asa e lumea facuta , unii mor altii fac nunta…
In timpul slujbei de pomenire, de dincolo din sala mare se vor auzi mii de glasuri scandand : ,,La al saselea congres Liviu Dragnea reales / La al saselea congres……

Acesta este un pamflet pe care il dau il semnez si il sustin , astazi 04 martie 2018 .

Constantin Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *