Consilierii județeni au aprobat înființarea unei societăți comerciale

 

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Giurgiu din data de 22 decembrie 2020 a fost aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea unei societăți comerciale cu unic asociat CONSILIUL JUDEȚEAN GIURGIU, cu capital social de 2 000 000 lei și obiect principal de activitate legat de colectarea și reciclarea deșeurilor.

Această societate are rolul de a ajuta Consiliul Județean Giurgiu să obțină /furnizeze servicii de calitate, la tarife mai mici decât oferă piața, domeniile prioritare fiind colectarea și reciclarea deșeurilor, proiectarea construcțiilor civile pentru proiecte ale Consiliului Județean Giurgiu și dezinfecția, dezinsecția și deratizarea spațiilor publice din municipiu și județ. Ca atare, data fiind importanța evidentă a serviciilor vizate, NU a fost nevoie de consultare publică și, pentru că se urmărește realizarea unor economii la bugetul județului în detrimentul profitului, NU este nevoie de niciun plan de afaceri standard.

Acestor categorii de servicii li vor alătura si altele, toate investițiile necesare (mijloace de transport, utilaje, echipamente) vor fi aprobate de consilierii județeni. Pentru că orice finanțare ulterioară ar fi considerată drept ajutor de stat și amendată de Consiliul Concurentei, singura soluție legală este alocarea unei sume consistente ca și capital social.

În eventualitatea nedorită și improbabilă a unui eșec, banii reprezentând capitalul social se pot întoarce în bugetul Consiliului Județean Giurgiu.

În concluzie, până în 2012 o asemenea societate a existat și și-a justificat în totalitate activitatea, dar există și convingerea că anul viitor ne va obliga să gândim soluții economice pentru activități și servicii necesare, de la colectarea deșeurilor din zecile de gropi nedeclarate, la elaborarea de proiecte tehnice pentru investiții ale Consiliului Județean Giurgiu și dezinfecția și dezinsecția spațiilor publice etc.

Aceste argumente au condus la decizia înființării unei noi societăți comerciale cu unic asociat Consiliului Județean Giurgiu, a cărui raport de activitate și plan anual de investiții vor fi aprobate de consilierii județeni.

În perspectiva activităților asumate, asigurăm giurgiuvenii de toate bunele intenții și soluții pe măsura așteptărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *