Consilierul George Țigănilă, ”marele” salvator al Municipiului Giurgiu

Consilierul local George Țigănilă poate fi declarat, începând de zi, ”marele” erou al Municipiului Giurgiu, salvatorul bugetului și persoana care merită, cel puțin, o statuie.

Consilierul, care nu prea mai știe din ce partid face parte, deși a fost ales pe listele PSD, votează de ceva timp ”așa cum îi dictează sufletul și conștiința” – spune dânsul, numai că, aceeași conștiință nu l-a ajutat cu alte ocazii.

Azi, George Țigănilă, a venit să voteze bugetul Municipiului Giurgiu, în ședința extraordinară programată la ora 11.00. Singurul din opoziție, deși colegii săi au lipsit, bugetul fiind contestat în ședința de joi, 08 februarie, din cauza unor aspecte ce necesitau lămuriri suplimentare, motiv pentru care a fost respins.

Surse din PSD spun că Tăginilă a devenit de mult timp un indezirabil în partid, iar acum se pare că își caută un loc pe listele viitoarelor alegeri, ca și cum ar fi vândut meciul la masa verde pentru un nou mandat de consilier.

Cam așa se explică prezența sa la ședința de azi, în care bugetul Municipiului Giurgiu a fost aprobat cu 12 voturi pentru.

Referitor la absența consilierilor PSD de la ședința de azi, Nicolae Barbu, președintele Org. Municipale PSD Giurgiu, ne-a declarat, în exclusivitate:

Joi, 08 februarie a fost ședința oridinară, când bugetul a fost respins, vineri, când consilierii erau disponibili nu s-a anunțat nicio ședință de îndată, în schimb, vineri, la ora 15.00, consilierii erau înștiințați că sâmbătă, la ora 11.00, sunt convocați la ședință. Oamenii își făcuseră deja planuri pentru aceste zile, plus că  nu prima dată când nu se aprobă ceva, se face ședință de îndată, tocmai ca să nu beneficieze de prezența celor care îi deranjează. Noi (n.r. consilierii PSD) nu vom ataca bugetul pentru că nu ne dorim să fie afectate persoanele defavorizate care au nevoie de salariu, însă ne vom adresa Curții de Conturi pentru a demonstra dacă acest buget este legal sau și tot Curtea de Conturi va fi instituția care va stabili dacă primăria Giurgiu a respectat principiul de transparență referitor la publicarea bugetului, așa cum prevede legea 273/2006.” – ne-a declarat Nicolae Barbu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *