Consilierul local, Cătălin Funieru, răspunde acuzațiilor


Referitor la acuzațiile apărute în mediul on-line saptămana trecută, fac următoarele precizări:
În aprilie 2021 mă aflam în situația de a fi atât consilier local, cât și membru AGA în cadrul SC GSL SA. Pentru că Primaria Giurgiu era intr-o situație nemaintâlnită vis-a-vis de funcționarea Adăpostului public de câini fără stăpân și organizase deja licitații la care nu s-a inscris nimeni timp de 3 luni, iar Adăpostul Public funcționa fără a avea asigurate serviciile medicale, am fost rugat să particip la această licitație, astfel incât să nu se ajungă la pierderea autorizației de funcționare a Adăpostului Public Giurgiu. Am refuzat în repetate rânduri, dar constatând că nimeni nu licitează, am decis să mă implic.
În acest demers am fost consiliat de persoana cea mai avizata in aceasta problema din cadrul Primăriei Giurgiu, care m-a asigurat că singurul impediment este faptul că sunt membru AGA in cadrul SC GSL SA și că nu trebuie să particip la dezbaterile hotărârilor Consiliului Local Giurgiu ce vizează Adăpostul Public Giurgiu. În consecință, mi-am dat demisia din AGA și SC Funivet SRL a participat la licitația publică desfașurată pe SEAP(SICAP). Văzând acum reacția unor colegi care încearcă să scuze persoana respectivă înainte ca cineva să o acuze, tind să cred că nu a fost neștiință, ci rea-voința.
Greșeala mea a fost că nu am solicitat în scris aceste informații, care se aflau în afara ariei mele de expertiză și am avut încredere în opinia unui specialist.
Dacă afirmația domnului deputat de Giurgiu că „baieții își dau bani între ei, cu tupeu, pe față , fără nici o jenă” ar fi fost adevarată, sumele restante pe care le am de recuperat de la SC GSL SA pentru serviciile prestate în intervalul dec 2016-martie 2017 ar fi fost plătite cu prioritate. În plus, facturile emise pentru serviciile prestate incepând cu luna octombrie 2022 si până la momentul rezilierii contractului, nu au fost achitate până la acest moment. Sunt convins că orice antreprenor realizează ce efort implică susținerea serviciilor medicale în acest context .
În intervalul aprilie 2021-până la rezilierea contractului, în cadrul Adăpostului Public Giurgiu SC Funivet SRL a realizat următoarele acțiuni:
3362 consultații medicale obligatorii;
3039 deparazitări interne;
3051 deparazitări externe;
8704 tratamente;
954 sterilizări;
853 microcipări;
2 eutanasii;
185 capturări cu tranchilizant;
853 introducere date in RECS.
În acest interval au fost adoptate din Adăpostul Public Giurgiu 455 de câini.
Despre calitatea actului medical prestat îmi doresc să se pronunțe doar cei care cunosc realitatea din adăpost.
Menționez că din suma estimată de SC GSL SA pentru anul 2022, respectiv 415931.2 lei, a fost facturat apromativ 66% in cursul anului 2022 , însumând aproximativ 71% până la rezilierea contractului, respectiv 297720,6lei, din care 107421,91 lei reprezintă facturi neachitate.
Orice variantă aș fi ales pentru rezolvarea acestei situații, sunt conștient că erau pregătite scenarii care să condamne alegerea mea : fie alegeam „banii” prin continuarea contractului, în detrimentul alegătorilor care m-au investit cu încrederea lor, fie „nu-mi păsa de animale”, întruct am ales să rămân consilier local, reziliind contractul, iar cei care mă susțin știu că iubesc și animalele și comunitatea în care trăiesc și îmi desfășor activitatea.
Vă mulțumesc!

 

2 thoughts on “Consilierul local, Cătălin Funieru, răspunde acuzațiilor

  1. Un om de jos pălăria …omul cu suflet bun nu poate înainta printre hoți și fiare …croitiva drum d nu Dr Funieru ….Succes in tot ce vă doriți 🙏

  2. Rog personajul să definească procedura prin care a demisionat din AGA. AGA= Adunarea Generală a Acționarilor. Vreau să cumpăr și eu ceva acțiuni la GSL Giurgiu și sunt foarte curios cât valorează una. Sper că domnul consilier știe ….
    Îl altă ordine de idei, necunoașterea legii nu înlătură răspunderea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *