Cresc „usturător” amenzile pentru petrecăreți și scandalagii! Vezi de când…

Începând cu data de 27 ianuarie, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, riscă să fie amendate cu sume cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. De asemenea, repetarea acestei fapte, într-un interval de 24 de ore, va fi sancționată cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 de lei sau prestarea a 100 – 150 de ore în folosul comunității.

Valoarea amenzii va crește, de la aceeași dată, și în cazul persoanelor care refuză fie să se legitimeze, prin prezentarea actului de identitate, fie să se prezinte fizic la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Limitele amenzii în aceste cazuri vor fi cuprinse între 500 lei și 1.500 de lei.

Dacă săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora, se repetă într-un interval de 24 de ore, amenda va fi de la 500 la 1.500 de lei sau prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității. La fel se va proceda și în cazul tulburării, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *