Cristina Trăilă, deputat PNL: “Salariile românilor vor scădea cu 11 la sută, dacă Guvernul Tudose va implementa noua politică fiscală “

 

Pentru a vedea, la modul cel mai clar, cum stă România la capitolele finanţe şi economie,Fondului Monetar Internaţional derulează în România, o misiune de audit.

Misiunea de audit are şi rolul de a servi un document de la care vor pleca viitoarele negocieri între Guvernul PSD şi FMI.

Dezvăluirea a fost făcută la Suceava de deputatul PNL Cristina Trăilă:

”Se preconizează semnarea unui nou acord cu FMI. Se știe că există un audit al FMI în momentul de față. Se presupune că datorită acestui deficit bugetar, pentru a ne încadra în limitele agreate ar trebui să existe, undeva prin luna februarie, un nou acord cu FMI, ceea ce înseamnă că am ajuns să împrumutăm mai mult decât (…) încasăm la bugetul de stat. Avem un PIB ridicat, dar, în același timp, împrumuturi la fel de mari”, a spus Trăilă, la Suceava citată de Agerpres.

Deputatul PNL a mai precizat că toate analizele economice făcute în ultimele zile, indică faptul că salariile românilor vor scădea cu 11 la sută, dacă Guvernul Tudose va implementa noua politică fiscală care se referă la mutarea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. ”Toate patronatele, toate sindicatele s-au manifestat în defavoarea unei astfel de măsuri și nu întâmplător, pentru că s-a făcut un calcul real pe un salariu de 1500 de lei brut, pe o astfel de schemă propusă de Ministerul de Finanțe și de Guvernul Tudose, din care rezultă că, în mod real salariul scade, undeva, cu un procent de 11%”, a mai adăugat deputatul Trăilă.

Aceasta a argumentat motivul pentru care exista o “gaura bugetară” ;

“Deficitul bugetar de trei la sută convenit cu UE este şi el în pericol de a nu mai fi respectat din cauza majorărilor salariale din anul 2017, ceea ce arată că la buget există o “gaură bugetară evidentă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *