Crosul Ruse-Giurgiu, o competiție la care se înscriu din ce în ce mai mulți sportivi

Întrerupt de pandemie doi ani consecutiv, Free Spirit Run, crosul transfrontalier Ruse-Giurgiu revine în forță, cu cea de-a VI-a ediție.

În acest an startul va fi la Ruse, iar în cursa de 15 km se vor întrece 300 de sportivi din 10 țări: 150 din România, 125 din Bulgaria, diferența fiind reprezentată de alergători de pe tot mapamondul.

Ca un preambul al acestui eveniment de amploare, reprezentații vecinilor de peste Dunăre și cei ai primăriei Giurgiu s-au aflat azi față în față în cadrul unei conferințe de presă, dar și pentru a pune la punct ultimele detalii.

Delegația bulgară a fost reprezentată de viceprimarul orașului Ruse, Zlatomira Stefanova, însoțit de doi foști mari campioni balcanici și ai Bulgariei, Evgheni Ignatov și Anelia Nuneva.

De la Giurgiu au luat cuvântul viceprimarul, Marian Damian și președintele SCM Dunărea Giurgiu, Mirel Marin.

Toți au subliniat același lucru.: Crosul, care a devenit o tradiție pentru cele două orașe prietene, reprezintă un eveniment al prieteniei, al unității și al spiritului liber.

Anul acesta, startul va fi dat în orașul Ruse, iar sosirea va fi la Giurgiu, în zona Turnului Ceasornicului, unde de altfel va fi și festivitatea de premiere.

Câștigătorii, la cele trei categorii de vârstă ( +18 ani, +40 de ani și + 50 de ani) vor fi răsplătiți cu premii consistente a căror valoare totală se ridică la 6.000 de euro, sume obținute de primăria Giurgiu din sponsorizări.

Giurgiuvenii care nu vor să rateze acest eveniment sportiv sunt așteptați, sâmbătă, 30 septembrie, cu începere de la ora 11.00, în zona treatrului ”Tudor Vianu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *