Crucea Roșie Giurgiu și Primăria deschid un centru de colectare pentru refugiații din Ucraina

Crucea Roșie Giurgiu și Primăria Municipiului deschid azi, 01.03.2022, centrul de colectare pentru susținerea refugiaților și a populației ucrainene, în cadrul unei acțiuni umanitare ce urmează a se desfășura până vineri, 11 martie, inclusiv.
 
Parteneriatul a fost discutat și stabilit astăzi, la întâlnirea dintre primarul Adrian Anghelescu, administratorul public Ionel Muscalu și directorul filialei, Marian Măcelaru, având în vedere situația de conflict internațional și aprobat cu unanimiatate de voturi de către consilierii locali într-o ședință extraordinară de îndată.


 
Fac apel la giurgiuveni să vină către acest centru cu donații care să ajungă acolo unde este mai mare nevoie și chiar să transforme nu doar simbolic ziua de mâine, a mărțișorului, într-un mărțisor umanitar ci și faptic și să cumpere mărțișoare constând în apă, conserve, produse de igienă”, a declarat primarul Adrian Anghelescu.
 
Edilul șef a făcut și o primă donație constând în produse noi de îmbrăcăminte și i-a îndemnat pe membrii comunității noastre să canalizele ajutoarele către acest centru, într-o formă unitară și organizată, având în vedere că Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie din lume se face responsabilă cu asigurarea suportului umanitar pe timp de pace și de război, conform Convențiilor  de la Geneva din 1949.
 
 Giurgiuvenii sunt rugați așadar să aducă la centrul de la Galeriile de Artă din centrul orașului, zilnic între orele 09.00-15.00, produse alimentare alimente neperisabile(conserve) și de primă-necesitate (supe, piureuri instant), apă îmbuteliată, pături, lenjerie de pat, saci de dormit (noi), dezinfectante și produse de igienă.

Acțiunea se înscrie în campania umanitară lansată de Crucea Roșie Română- “Umanitatea nu are granițe” .
 
Giurgiuvenii au dovedit, în vreme de răstriște, că umaniatea și întrajutorarea nu sunt cuvinte în van și că sunt alături de cei aflați in suferință, așa cum Regina Maria spunea: “Crucea Roșie, nădejdea tuturor, în timp de pace ca și în război, nu trebuie să piară. Cu toții, de la mic la mare să o sprijinim cu evalvie, cu însuflețire, cu desăvârșită dragoste.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *