Cu ce sunt înfundate canalizările din Giurgiu?

Apa Service SA Giurgiu a intervenit în zona intersecţiei şoselei Alexandria cu strada Popa Florea, pentru a desfunda căminul Staţiei de pompare a apelor uzate care deserveşte o bună parte din zonă. Intervenţia a presupus închirierea unui utilaj foarte puternic dar şi foarte costisitor, care a absorbit din cămin resturile lăsate de constructorii ce au reabilitat strada – nisip, cărămizi, dale, dar şi alte obiecte aruncate în canalizare de locuitorii din zonă, printre care lemne, tablă, resturi alimentare şi multe şerveţele de unică folosinţă, care nu sunt dizolvabile în apă.
Astfel de intervenţii au devenit din ce în ce mai dese şi au un singur numitor comun: nerespectarea regulilor elementare de folosire a canalizării, obturarea reţelelor de canalizare ţinând de fiecare dată de ceea ce locuitorii aruncă în vasele de wc sau direct în căminele de canalizare.
Prin acest intermediu, societatea Apa Service SA Giurgiu  sesizează cetăţenii cu privire la interdicţia evacuării în canalizarea menajeră a deşeurilor nedizolvabile (şerveţele umede, scutece de unică folosinţă) precum şi a oricărui fel de reziduuri grase (grăsimi sau uleiuri alimentare sau nealimentare) sau altor obiecte care în mod normal ar trebui depuse la containerul de gunoi.
Trebuie cunoscut faptul că, în condiţiile în care aceste deşeuri ajung în canalizările menajere, pe lângă obturarea racordurilor individuale produc şi blocarea şi deteriorarea pompelor din staţiile de pompare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *