“Cu viața mea apăr viața” concurs dedicat elevilor, eroi în devenire

Diplome, medalii, cupe și premii au primit astăzi, 20 de elevi din Giurgiu, Daia, Stoenești și Vlașincei. Eroi în devenire, ei s-au intrecut în concursul cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa” desfășurat pe stadionul “Dunărea” din municipiu.

20 de elevi au participat, astăzi, la concursul cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Probele s-au desfășurat pe stadionul “Dunărea” din municipiu, la start fiind înscrise cinci echipaje de la unități de învățământ din Giurgiu, Daia, Stoenești și Vlașin.

Competiţia a constat într-o probă teoretică şi două practice. La cea teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au presupus transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat, ambele fiind contracronometru.

La final, primele trei locuri au fost ocupate de:

Categoria gimnaziu:

Locul I: Școala Gimnazială nr.1 Daia, 87 puncte;

Locul al II-lea: Școala Gimnazială “Prof. Dinu Nicolae” Vlașin, 86 puncte;

Locul al III-lea: Școala Gimnazială nr. 1 Stoenești, 82 puncte.

La categoria liceu, locul I a fost ocupat de echipajul Colegiului Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu, singurul participant, cu 87 de puncte.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, unde câștigătorii au primit diplome, medalii, cupe și premii.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al Județului Giurgiu și Inspectoratul Școlar, cu sprijinul Consiliului Județean și în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență de la nivelul Primăriei municipiului și cu Serviciul Județean de Ambulanță. Acesta a avut ca scop cunoaşterea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în astfel de cazuri, precum și formarea spiritului de solidaritate.

Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat, cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora și instituțiilor de învățământ din care au făcut parte: Școala Gimnazială nr.1 Daia, Școala Gimnazială “Prof. Dinu Nicolae” Vlașin, Școala Gimnazială nr. 1 Stoenești, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Giurgiu și Colegiul Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu Giurgiu.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *